Literair-historische wandeling: “Westelijke Eilanden”: een dorp in de stad.

Met VOORLEESSESSIES in het kader van de Boekenweek.

Houdt u van sterke verhalen? Vooral als ze echt gebeurd zijn? Dan is deze SPANNENDE WANDELING door de Westelijke Eilanden iets voor u. U hoort alle ins en outs over het Old Boys’ Network van de familie Bicker, de ware machthebbers uit onze zogenaamde Gouden Eeuw (men was zich toen al bewust van de uitzonderlijke bloei en groei van de jonge Republiek. De term “Gouden Eeuw” komen we al  tegen in historische documenten uit die tijd).

We starten met een drankje (voor eigen rekening) en luisteren naar verhalen in Cafe Tabac. Daarna komen we langs enkele bijzonderheden in de drukke Haarlemmerstraat en slaan we af naar een deel van Amsterdam -  gelegen “aan de goede kant van het spoor” - waar de tijd heeft stilgestaan. Er valt veel te vertellen!! Om alvast in de stemming te komen kunt u schrijvers als Simone van der Vlugt met haar Wij zijn de Bickers (2019) of “autochtoon” Philip Snijder met Zondagsgeld (2007) erop naslaan. De verhalen zijn zó uit het leven gegrepen!

Om te vieren dat het Boekenweek is, wordt er onderweg ook voorgelezen – net als vroeger  - en leest u mee in kopieën die ter plekke worden uitgedeeld. Tot slot komen we aan bij de grote Pooltafel op het Barentszplein – geïnspireerd op het Behouden Huys van Nova Zembla (1596-1597) – waar er verder wordt verteld en voorgedragen uit pareltjes van onze rijke Nederlandse (jeugd)literatuur en poëzie.

(op de afbeelding Andries Bicker, “eigenaar-scheepsmagnaat” van het Bickerseiland en zijn zoon Gerard Andries Bicker. Met dank aan het Rijksmuseum) 

Datum en tijd: Woensdagmiddag 13 maart 2024 om 13.30-15.30 uur

Deelnemers: Max 8 personen;
stevig schoeisel sterk aanbevolen (NB veel oneffen plaveisel!).

Meld u snel aan: kunstcultuur@stadsdorpwesterpark.nl