Een tijd geleden moesten we melden dat er helaas een einde was gekomen aan de rondleidingen door Bertine Roos. Rondleidingen in diverse delen van de stad waaraan de afgelopen jaren door veel stadsdorpers is deelgenomen. Bijzondere wandelingen waren het omdat je als deelnemer interessante wetenswaardigheden te horen kreeg over de buurten, de geschiedenis daarvan en bijzondere plekken of gebouwen.

Nu het goede nieuws: de rondleidingen gaan vanaf september weer van start. Wel in een gewijzigde formule. Bertine bereidt de rondleiding voor: ze zet de route uit, verzamelt informatie, documentatie en ander materiaal. Dit draagt ze over aan een team van 3 stadsdorpers die de daadwerkelijke wandelingen bij toerbeurt gaan begeleiden en de informatie van Bertine overbrengen. Het nieuwe team bestaat uit: Marion Aarts, Wilna Bolmer en Ineke Verweel. Geweldig dat de rondleidingen op deze manier kunnen doorgaan.

De eerste rondleiding is op op dinsdag 12 september vanaf 14.00 uur en gaat langs bruggen van Kramer en Krop in Zuid.
De bruggen van Piet Kramer zijn op zich al heel bijzonder, maar worden ware kunstwerken als Hildo Krop er een bijdrage aan levert. In Amsterdam Zuid, met name rond De Kom, treffen we een paar pareltjes aan tijdens onze rondwandeling van ongeveer anderhalf uur.
Wil je meegaan? Er zijn geen kosten aan verbonden. Wie zin heeft om tijdens of na de rondleiding wat te gaan drinken: de kosten hiervan komen voor eigen rekening.

Je kunt je aanmelden via kunstcultuur@stadsdorpwesterpark.nl