Vrijdag 31 mei nam ik deel aan de klimaatmars, ik maak me zorgen, onder andere, omdat ik kleinkinderen heb. Hoe ziet de aarde eruit over enkele jaren?Zodoende liep ik mee. De bekende natuur- en milieubewegingen waren zoals te doen gebruikelijk vertegenwoordigd met vlaggen, borden, slogans, t’ shirts en wat niet al. 

Ik verbaasde me over waarom LTO Nederland niet vertegenwoordigd was, het CDA niet, het CNV niet, en waar was de vertegenwoordiging van de BBB? Uiteraard hebben zij een ander forum om hun specifieke problemen te bespreken. Maar zijn er dan geen gemeenschappelijke zorgen? Begrijpen doe ik het niet.Hoe zal de aardappel-, wortel-, uien-, en de graanoogst dit jaar zijn? Kunnen boeren eigenlijk wel uitrijden, kijkend naar hun landerijen, nu hun akkers zo drassig zijn? Ik verneem daar niets over. Zal wel weer de verkeerde krant lezen.

Bijna iedereen heeft onlangs toch vernomen dat het al enkele dagen boven de 49 graden was in New Delhi, dat daar doden door vielen, bizar toch?. Dat er overstromingen zijn geweest in o.a. in Nederland, nu in zuid Duitsland en Oostenrijk. Wateroverlast, versus (drink)water tekorten. Gletsjers smelten. Wereldwijd gaan er zeker weer bosbranden woeden, er sterven dieren, zoals insecten en planten uit. Dat zijn feiten, toch? 

Begrijpen waarom andere groeperingen niet van de partij zijn, doe ik nog steeds niet. Enfin. Veel beveiligingsmedewerkers bewaakten de toegang tot de bedrijven langs de route.  Of ze er altijd staan, daar kan ik niets over melden. Opvallend was het wel.

We passeerden ook aardig wat kantoren en een paar woonblokken, erg weinig mensen toonden belangstelling voor de demonstratie, misschien waren ze gewoon aan het werk.

Het leek op een wijk die niets ophad met waar de demonstranten juist voor kwamen. Op en gegeven moment liep de stoet langs een grasveld. Dit veld lag vol, ongelogen en niet overdreven, vol hondendrollen. De stank was navenant. 

Zijn nu echt de zuidasbewoners te onverschillig om de uitwerpselen van hun viervoeters op te ruimen? Ongelooflijk, woon je op zo’n locatie. Nee, dan de bewoners van Amsterdam West. Die weten wat het betekent in een hondenpoepvrije buurt te wonen. Die zonder gene met het hondenpoepzakje op pad gaan! Chapeau.   

 

Wil je reageren? Dat kan. Je kunt Constance bereiken op
 
constancevarekamp@stadsdorpwesterpark.nl

Alle blogs zijn hier terug te lezen.