In de 'Koperen Knoop' oftewel 'de Bijenkorf’ heb ik een afspraak met Nora Aamour en Darifa Benhadhoum van de Stichting Samen Sterk Vrouwen West. Twee altruïstische dames. Samen hebben ze ruim 25 jaar geleden deze stichting opgericht.

In de naastgelegen ruimte wordt er ontbeten, gezond begrijp ik en luid geconverseerd, het is het tijdstip om met elkaar van gedachten te wisselen over de actualiteiten. Iemand reikt een tasje met kinderkleding aan, een ander stelt een vraag, ontbijt en thee worden aangedragen. Een genoeglijk en een vertrouwd samenzijn, concludeer ik. Ieder mens met een vraag is daar welkom, de nadruk ligt echter wel op vrouwen.

Ik heb al een tijd last van een pijnlijke rug, oefeningen doen, rekken en strekken, rechtop lopen, schouders recht, massage van mijn man, niets helpt mij ervan af. Ook in 'de Bijenkorf' zit ik ongemakkelijk. Ter plekke besluit ik na dit gesprek meteen door te lopen naar Het Thaise massagehuis op het Hugo de Grootplein. Zonder afspraak komen blijkt geen probleem.

Ik strek me uit op de massagetafel. Aan m’n voetzolen voelt de masseuse waar de spanning in m’n rug zich ophoopt.  Haar  gouden vingers kruipen over m’n rug naar de spieren die verbonden zijn aan de pijnlijke plekken. Goud zijn die vingers, langzaam boren ze zich een weg in m’n rug en wrijven de pijn naar mindere hoogtes.

Na een uur staat een deels herboren vrouw weer buiten, nog twee á drie keer een afspraak en dat leed is ook weer geleden.Wil je reageren? Dat kan. Je kunt Constance bereiken op 
constancevarekamp@stadsdorpwesterpark.nl

Alle blogs zijn hier terug te lezen.