Op 12 juli 2021 om 20.00 uur geeft Evert Verhagen een online lezing over de (vroege) geschiedenis van het Westergasfabriekterrein. Dat begint al ver voor de ombouw van het voormalige fabrieksterrein tot een park. Waarom werd er precies op deze plek een gasfabriek gebouwd? Wat gebeurde er eigenlijk op zo’n gasfabriek en wat is het verhaal achter al die bijzondere gebouwen?

Evert Verhagen was tussen 1990 en 2005 verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de gasfabriek naar het cultuurpark wat zich nu op deze plek bevindt. Het hele verhaal van de herontwikkeling van de gasfabriek is te lang om in een lezing te vertellen. 

Daarom zullen we in dit eerste deel stilstaan bij de Haarlemmertrekvaart als eerste belangrijke openbaar vervoer voorziening in Nederland, de eerste spoorweg in ons land, de rol van de Engelse Hogerhuisleden Montefiore en Rothschild in deze geschiedenis met als breekpunt de overdracht van de voormalige gasfabriek aan het stadsdeel Westerpark in 1992.

Als je deel wilt nemen aan deze online lezing, geef je dan op. Dat kan door te mailen aan lezingwestergasfabriek@stadsdorpwesterpark.nl

Je krijgt van ons enkele dagen van tevoren een bevestiging met de Zoomlink toegestuurd.