Op dinsdag 10 mei treedt het Ricciotti Ensemble op in (of buiten bij) de Nassaukerk, om 18.30 tot 19.15 uur. Dit concert wordt gegeven in het kader van hun Regenboogtour.

Het Ricciotti viert tijdens deze tournee diversiteit in gender en seksualiteit. Niemand past perfect in een hokje, en dat is maar goed ook! Mogen zijn wie je bent is een groot goed. Deze maatschappelijke thema’s zijn van alle tijden. Dat bewijst de muziek, waarin deze onderwerpen al eeuwenlang aan bod komen. Samen met onze solist, levenskunstenaar Rikkert van Huisstede, die liefdevol en confronterend hokjes omver zingt, nodigen we je uit voor een ontdekkingsreis. Wees welkom bij deze kleurrijke tournee!

In Ricciotti’s Regenboogtour besteden we aandacht aan (queer) kunstenaars oud en jong. Grootheden uit de klassieke muziek Tsjaikovski en Saint-Saëns komen aan bod. Ook artiesten als Prince en liedjesschrijvers als Annie M.G. Schmidt, die de onderwerpen bespreekbaar maakten, passeren de revue. Luke Deane, ook wel bekend als zijn artistieke alter ego Lisa, componeerde speciaal voor deze tour een nieuw werk.

Wil je meer weten, kijk dan hier.