Met de digitale tours ga je zelf op ontdekkingstocht in je eigen buurt en leer je de pareltjes van je buurt kennen. Via video's neemt de buurtgids je mee langs bijzondere plekken, lokale ondernemers en buurtinitiatieven. Je voelt je al snel (nog meer) thuis in de buurt! Je kunt dit doen vanuit je stoel maar nog leuker is om de buurt in te gaan. En als je de quiz-vragen goed beantwoord kun je ook nog iets winnen!

Normaal gesproken lopen bewoners die meedoen met een Buurtgids tour in een groep langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere initiatieven in de buurt. Nu is dat helaas vanwege corona niet mogelijk. Daarom hebben de Buurtgidsen de koppen bij elkaar gestoken en een alternatief bedacht! Ieder individu of huishouden kan, op zelfstandige manier, de buurt gaan (her)ontdekken met een online ‘ontdek-zelf-je-buurttour’.

De gidsen assisteren je via vooraf opgenomen filmpjes in het ontdekken van je eigen buurt. Zij hebben een digitale routekaart ontworpen, informatie verzameld en filmpjes opgenomen waarin zij je van alles vertellen over de buurt. Het allerleukst is om met je telefoon de buurt in te gaan en je kunt zelf kiezen wanneer, zodat je drukte kan vermijden. Er is ook een quiz; los je alle vragen op dan krijg je een presentje. Alle informatie is digitaal beschikbaar, dus je kan ook met de laptop op de bank alle informatie rustig (terug)kijken.

Kijk voor alle tours op: www.buurtgids.nl

In onze buurt is er een tour door de Staatsliedenbuurt. Daarin kom je ook het Stadsdorp tegen.