Deze keer een gastblogger aan het woord

Sinds een paar weken woon ik hier in Amsterdam, in het Westerpark. Ik kom uit een heel stil wijkje ergens in Zuid-Holland en heb ook nog even in Almere vertoefd maar dat ging hem niet worden. Daarna was het: op naar de grote stad.

En het bevalt me goed hier alhoewel ik wel flink moest wennen in het begin. Er gebeurt namelijk ontzettend veel. Altijd en overal zijn er wel mensen, kinderen, auto’s, trams, motoren, scooters op straat en in de lucht zie en hoor je heel veel vliegtuigen, helikopters en zelfs van die ultrakleine vliegertjes, drones.  Of het nu ochtend, middag of avond is, het gaat maar door en door. Ik vind het top want ik hou wel van een beetje (veel) reuring om me heen. Zo zie je nog eens wat en hoor je nog eens wat.

Ontucht

Voordat ik naar Amsterdam verhuisde, waarschuwde iedereen me voor de gevaren: ‘Pas maar op, achter elke boom staat een junk met een dolk. Er zijn altijd rellen en het is er vreselijk smerig. Ontucht vergiftigt de hele stad.’

Tsja. Geen idee trouwens wat ze met dit laatste bedoelen. En verder, ik heb nog geen junk gezien of relletje meegemaakt. De mensen zijn erg aardig, ze staan altijd wel even stil en menigeen stapt zelfs van zijn fiets af voor een praatje. Ook krijg ik zo maar veel complimenten. Zelfs kleine kinderen in wandelwagentjes of op stepjes komen spontaan naar me toe en dat vind ik gewoon gaaf!

Rotzooi

Wat wel waar is, is dat het niet overal schoon is. Wat ik allemaal wel niet vind als ik op het gras loop, op de stoep of in de winkelstraat, je wilt het niet weten. Wel weten? Oké dan.

Overal ligt papier op straat of vieze gebruikte tissues. Ik struikel over weggesmeten plastic flesjes én lege blikjes frisdrank. Ik zou een boodschappentas kunnen vullen met kauwgom, chips en brood. Gevaarlijker zijn de kunststof ringetjes en dopjes in alle soorten en maten, de kapot geknipte tiewraps en kromme, verroeste maar ook gloednieuwe spijkers en schroeven. En dan liggen er natuurlijk veel takken en blaadjes maar ja dat is logisch want het is herfst.

Rotzooi

Als dat nog niet genoeg is, vind ik op het gras, waar ik mijn behoefte doe, ook veel rotzooi: bonnetjes, broodkorsten, lege poepzakjes, volle poepzakjes, onopgeruimde hondendrollen, plastic dingen, een gebruikte tampon en echt waar, mensenpoep! Dat geloof je toch bijna niet?  

En daar moeten wij, honden en onze baasjes, tussendoor lopen, zonder vuile pootjes te maken. En ik moet daar ook steeds van afblijven.

Is het nou zo moeilijk voor jullie om je rommel op te ruimen mensen? U heeft handen, tassen en er staan ik weet niet hoeveel prullenbakken. Als u allemaal het gras en de straten schoner houdt, loopt u ook nooit in de poep en hoeft u ook nooit vieze dingen op te rapen voor uw kind of hond dat doet. En dan, dan wordt echt helemaal een feest om een hond in Amsterdam te zijn.

Leia

Wil je reageren op dit blog? Dat kan.

Je kunt hier alle blogs teruglezen.