Geachte lezer van deze nieuwsbrief. Ik schrijf met ingang van heden een aantal malen per jaar een blog.  Daarom stel ik mij hier in het kort aan je voor. Kort, omdat uit toekomstige blogs zal blijken wie ik ben en waar mijn belangstelling naar uit gaat. Mijn naam is Constance en ik woon met mijn man sinds 6,5 jaar naar grote tevredenheid in ons stadsdeel: Westerpark.Eerst even een stukje woongeschiedenis van mij. In 1972 woonde ik acht maanden in de van Hallstraat. De voormalige Staatsliedenbuurt. Mijn ervaringen als bewoner waren destijds niet al te best, ik vond het een naargeestige, en ongezellige buurt. Ik keer hier nooit meer naar terug, besloot ik.

Toen ik ons huis hier vond, aarzelde ik in eerste instantie gezien mijn herinneringen van toen. Daarom fietste ik eerst maar eens door alle straten in de buurt. Kennismaken met de buurt dat was mijn opdracht, alvorens over te gaan tot het kopen van een woning. Eerst rondkijken, luisteren, voelen hoe het hier is. Ik stond stil op alle bruggen, op alle pleinen, op alle kruispunten en verwonderde mij. Wat een metamorfose heeft zich hier afgespeeld.

Het Westerpark, het Frederik Hendrikplantsoen, de overige piepkleine parkjes wat liggen die er uitnodigend bij en al dat groen hier in de buurt. Al die gerenoveerde panden, de nieuwbouw, verrassende uitzichten, vergezichten, gezellige eet- en drinkgelegenheden, terrassen, pleinen, het diverse winkelaanbod. En nog is het niet klaar.

Ik ben van plan wandelingen door de buurt te maken. Langs opmerkelijke gebouwen, langs speelplaatsen, scholen, het groen, het water, huizenblokken. Met bewoners een praatje maken, zoals onlangs met een man die met z’n eigen stanleymes de kartonnen dozen van iemand anders in stukken stond te snijden om de onderdelen vervolgens in de lege papierbak te laten glijden: “Mevrouw, ik woon hier en kijk er op uit, vandaar.”Wil je reageren? Dat kan. Je kunt Constance bereiken op constancevarekamp@stadsdorpwesterpark.nl