Een vraag voor de Stadsdorpers die langer in deze buurt wonen dan ik: werd er altijd al zoveel gestoepkrijt, of is dit één van de vrolijkere neveneffecten van de intelligente lockdown? 
Tijdens mijn wandelingen loop ik in iedere straat wel tegen een kunstwerk aan. Sommige zijn gewoon voor de mooi, andere bedoeld om de verveling tegen te gaan; met een hinkelpad van 232 stapjes ben je immers wel even zoet, zowel de tekenaar als de hinkelaar. Het meisje op de foto hoorde ik tegen haar moeder verzuchten: “ik word hier zo móe van!” Ze was nog maar bij 41 en 42.


In mijn eigen straat trof ik een zorgvuldig geschreven corona-hulpbrief aan. “Beste mensen”, stond er, “Als wij u ergens mee kunnen helpen, boodschappen halen of iets anders, doe dan een brief in de briefenbus bij 27 3 hoog.”

Het meest ontroerd was ik toen ik op verschillende plekken dezelfde boodschap zag opduiken. Op de stoep voor een woonboot, voor de deur van een appartement, en om de hoek weer één. Twee leraressen, juf Merel en juf Nelleke, zijn met een doos stoepkrijt de huizen van hun leerlingen afgegaan om in alle kleuren ‘tot snel’ te zeggen. Die kunnen duidelijk niet wachten.


Ben jij ook een indrukwekkend stoepkrijtkunstwerk tegengekomen, of is je iets anders opgevallen waar de buurt van moet weten? Stuur een mail naar maaike@stadsdorpwesterpark.nl .