We zijn blij dat Willem Benschop lid is geworden van de kerngroep van stadsdorp Westerpark. Hieronder stelt hij zich kort voor:

Ik ben 67 jaar en woon aan de kop van het Witteneiland in de Staatsliedenbuurt. Ik ben hier ooit aangewaaid als student op de HTS, rond 1976, in de van Hogendorpstraat. Sindsdien ben ik eigenlijk alleen maar kleine stukjes opgeschoven binnen de buurt. Nu woon ik hier samen met mijn partner Corrie.

Voor mijn pensionering was ik werkzaam als projectleider op een architectenbureau aan de Keizersgracht en kon per fiets door de Jordaan naar het werk, met uitzondering van bouwplaats bezoek ergens in het land.

De buurt heb ik zien veranderen van stadsvernieuwingsgebied tot wat het nu is; her en der nieuwbouw en waar mogelijk handhaven van bestaande woningen, met een prachtig plein en een gezellige winkelstraat.

Ik heb mij hier altijd thuis gevoeld en zie nu kans om een bijdrage te leveren aan de samenhang in de buurt door middel van het Stadsdorp. In het verleden heb ik een paar video’s gemaakt voor het Stadsdorp. Vanaf heden ligt de aandacht vooral bij de Nieuwsbrief en andere activiteiten.

We zijn blij dat Willem de kerngroep komt versterken. Hij heeft, zoals gebruikelijk, een paar vergaderingen op proef bijgewoond, en is nu officieel lid. We wensen hem veel succes!

Wil je Willem een bericht sturen? Dat kan via willembenschop@stadsdorpwesterpark.nl