We gaan deze maand naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Cobra-beweging ontstond. Ter ere daarvan organiseert dit museum een serie tentoonstellingen. Deze tentoonstelling met de titel 'Grenzeloos en vrij' vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar.
De expositie toont de Cobra-kunst in relatie tot voorlopers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars. Ontdek verrassende combinaties in de 120 getoonde kunstwerken van onder meer Picasso, Appel, Van Gogh, Miró, Alechinsky, Pollock, De Kooning, Basquiat, Corneille en Van der Gaag en vele andere bekende en minder bekende kunstenaars.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Picasso is overleden. Ook hier besteedt het museum aandacht aan.  Picasso gaat vaak in zijn werken terug naar zijn kindertijd. “Elk kind is een kunstenaar” is een van zijn bekendste uitspraken. In de tentoonstelling zien we tekeningen, keramiek en etsen van Picasso waarin hij terugkeert naar zijn kindertijd.

Angèle Goossens zal de groep stadsdorpers begeleiden en ter plekke informatie geven.

Praktisch: we bezoeken het museum op 9 juni om 14.00 uur. De kosten voor entree zijn: € 24,00; Museumkaart en met Stadspas Amsterdam: € 9,00.

Als je samen met andere stadsdorpers met het OV naar Amstelveen wil reizen, vermeldt dit dan bij je aanmelding. We laten je dan weten waar en hoe laat we vertrekken.

Wil je mee? Meld je dan aan via kunstcultuur@stadsdorpwesterpark.nl en geef je op.