Wie wil het niet: goed ouder worden? Hoe doen we dat? Hoe doen anderen dat?  Hoe kunnen we elkaar inspireren? 

Hotspot 60 + organiseert op donderdagavond 12 maart een thema avond over: 'Goed oud worden' door Annelies Heesakkers. We bekijken samen het filmisch tweeluik 'Zeventigers' en gaan daarna met elkaar in gesprek.

Documentairemaker Annelies Heesakkers  biedt  aan om met belangstellenden een avond met dit onderwerp aan de slag te gaan en daarvoor het filmisch tweeluik ‘Zeventigers’ te gebruiken als vertrekpunt.

De films ‘Zeventigers en Zeventigsters’ zijn een kleurrijk portret van drie mannen en vier vrouwen in de herfst van hun leven. Mensen die niet versukkelen in de ouderdom. Ze vertonen elk op hun eigen wijze veerkracht en strijdlust. Niet het verleden, niet de toekomst maar het héden telt. De film brengt de vitaliteit van deze zeventigers in beeld en is als zodanig een hommage aan het leven. 

Deze films van 30 en 40 minuten zijn eerder uitgezonden op TV door de VPRO en hebben gedraaid op vele festivals in binnen en buitenland.

Na afloop van de eerste en ook van de tweede film zullen we met elkaar het gesprek aan gaan over wat raakte en waar men zich aangesproken voelt of juist niet. Eigen ervaringen, twijfels en ideeën bij het Goed ouder worden komen ruimschoots aan bod.

Praktische informatie
De avond begint om 19.30 en vindt plaats op het Waterspiegelplein in de Staatsliedenbuurt. Opgeven is gewenst. Na opgave krijg je een bevestiging met een routebeschrijving.

Je kunt ook een mail sturen: goedoudworden@stadsdorpwesterpark.nl

Aan de avond zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dat kan ter plekke.

Vragen?
Deze thema avond wordt georganiseerd door HotSpot60+. Heb je vragen of wil je hen een bericht sturen? Dat kan via dit emailadres: hotspot60+@stadsdorpwesterpark.nl