Ben jij een buurtliefhebber en wil je je liefde voor de buurt delen? Wordt dan buurtgids in de Staatsliedenbuurt. Je kunt je aanmelden tot 14 februari 2020.

Wij doen het regelwerk en jij gaat lekker de buurt in met de nieuwe bewoners. Je vergroot je netwerk: Je leert veel nieuwe mensen kennen in je buurt en leert ook de maatschappelijke organisaties en lokaal betrokken ondernemers beter kennen. Je ontvangt een training om gids te worden en te leren hoe je een interessante tour uit kunt zetten. Je maakt deel uit van een klein gidsen-collectief uit je buurt. Je maakt deel uit van de organisatie Buurtgids die nu bestaat uit ongeveer dertig gidsen. We verzorgen leuke bijeenkomsten met alle gidsen uit Amsterdam.

Er zijn in het eerste half jaar van 2020 negen tours. Je werkt samen met een team van gidsen dus jullie kunnen de tours verdelen. Als je wilt kun je de tours ook samen geven.
Hiervoor zijn wij op zoek naar iemand die:
Het leuk vindt om zijn/haar passie en kennis van de buurt te delen.
(Nieuwe) buurtbewoners wil verwelkomen en laten thuisvoelen in de buurt.
Houdt van vertellen, maar ook goed het podium kan geven aan anderen.
Een (sociaal-maatschappelijk) netwerk heeft in de buurt, of dit wil opbouwen.
Tijd heeft om 3-6 keer per jaar op zaterdagochtend een tour te geven.
Deel uit wil maken van een gidsen-collectief in jouw buurt. Je helpt elkaar om mooie tours samen te stellen, deelt je tips en tricks en valt voor elkaar in als nodig.

Na de kick-off bijeenkomst kun jij:
Samen met andere buurtgidsen (het gidsencollectief) bepalen wat de mogelijke routes en specifieke elementen worden van jullie twee uur durende Buurtgids-tours.
De juiste initiatieven en ondernemers benaderen om mee te doen als bezoeklocatie.

Wij regelen:
Promotie van de tours, aanmeldingsprocedure en registratie.
Ongeveer 10 deelnemende buurtbewoners per tour.

Als je geïnteresseerd bent om gids te worden meld je dan voor 14 februari aan via www/buurtgids.nl/buurtgidsen of neem contact op met Maartje: maartje@buurtgids.nl - 0619200148. We gaan graag met je in gesprek!