Een veldje tulpen in de buurt?

Zet in april je buurt in bloei met tulpen

Oproep voor buurtbewoners met groene vingers 

Ook al zin in bollen planten? De tulpenbollen liggen nu in de winkels en zijn klaar om de grond in te gaan. Beheer je met je buren een buurttuin, of is er een geschikt stukje grond in de buurt om tulpenbollen te planten? Dan maak je kans op gratis tulpenbollen van het Tulp Festival Amsterdam. Wij verdelen in totaal 5.000 tulpenbollen, bestemd voor tulpenveldjes in de openbare ruimte in verschillende stadsdelen. Kijk hieronder voor de voorwaarden en stuur je voorstel voor een tulpenveldje uiterlijk vrijdag 21 oktober per e-mail naar communicatie@tulpfestival.com, onder vermelding van 'tulpenveldje in de buurt'. 

De voorwaarden:
- de aanvraag dient een gezamenlijk initiatief te zijn van buurtbewoners in Amsterdamse stadsdelen

- het gezamenlijk met de buurt te beplanten veldje of tuintje (de locatie) dient een voor iedereen toegankelijke openbare ruimte te zijn

- het veldje/tuintje moet geschikt zijn voor ca. 500 tulpenbollen

- de locatie dient precies met een adres-aanduiding en stadsdeelvermelding te worden aangegeven; stuur een foto van de plek mee met de aanvraag

- uit de binnengekomen voorstellen worden er maximaal 10 gekozen, in verschillende stadsdelen. 

Tijdens het Tulp Festival in april 2023 zullen deze tulpenveldjes de buurt in bloei zetten en deel uitmaken van de honderden soorten tulpen op tientallen locaties door heel Amsterdam. Doe mee en breng een kleurrijk saluut aan het voorjaar, onder het motto: een tulp voor iedere Amsterdammer!  Kijk voor meer informatie op www.tulpfestival.com. 

Over het Tulp Festival
Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, stadsdelen, (Biz)ondernemers- en winkeliersorganisaties, bedrijven, hotels en musea. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de tulp weer zichtbaar is in het Amsterdamse straatbeeld. Met de tulp als verbindend element levert Tulp Festival Amsterdam een bijdrage aan de sociale cohesie tussen bewoners, bezoekers en bedrijven onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Volg het nieuws over Tulp Festival Amsterdam via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.