Zaterdagmiddag 18 mei om 13.00 uur vindt de derde literaire natuurwandeling van dit jaar plaats. Dit keer voert de excursie door de Spaarndammerbuurt, en begint bij Museum Het Schip aan de Oostzaanstraat 45.

 

De Spaarndammerbuurt werd begin vorige eeuw gebouwd met woningen voor arbeiders die in de nabijgelegen havens werkten; voor een groot deel in de kenmerkende stijl van de Amsterdamse School. De laatste jaren is de buurt nogal veranderd qua samenstelling, mede ook door de aanleg van de grote nieuwbouwwijk in het voormalige havengebied.                                                       
De literaire fragmenten die betrekking hebben op de buurt en die tijdens de wandeling worden voorgelezen. Prozafragmenten van Jan Mens, Philip Snijder en Mel Wallis de Vries worden afgewisseld met gedichten van onder anderen Tommy Wieringa, Hans Kloos en Jan Kal. Een deel van de wandeling voert door het Westerpark. De prozafragmenten en gedichten van vroeger en nu, alsmede de namen van de bomen, heesters en planten krijgen de deelnemers na afloop mee. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Trek stevige schoenen aan!                                

IVN-gids Arend Wakker neemt het natuurdeel voor zijn rekening, Anne-Mariken Raukema koos en leest de literaire fragmenten.

De wandeling is gratis - een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximaal aantal deelnemers is 30; daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan bij amraukema@icloud.com.