Vrijdagmiddag 17 juni staan elf enthousiaste kunstliefhebbers (minus 1) te wachten voor een groots  gebouw van AkzoNobel aan de Zuid-As. (Jammer genoet meldt de organisator zich af wegens een lelijke val van de fiets!) We stromen toe voor de – vrij toegankelijke – kunstcollectie.

Kunstenares Margreet Kramer ontvangt ons allerhartelijkst. Zij blijkt een apart klasje te vertegenwoordigen binnen deze internationaal geworden wereldspeler. Nadat wij ons nestelen in gerieflijke kussens, geeft onze gastvrouw een boeiende inleiding. Onvermoeibaar gaat zij in op tal van vragen. Dan is het zover: we staan voor een heuse Anish Kapoor, een herman de vries, een pieta van groene zeep en … een “Schoonmaakerswaagen!” Dit hilarische object is zo uit het leven gegrepen: bedacht en vormgegeven door onze eigen Minister voor Keramische Zaken! (https://koosbusterkeramiek )

We kijken terug op een gastvrije AkzoNobel-experience die voor herhaling vatbaar is. Al met al voelt het elftal bezoekers (minus een) zich gefeteerd en verlaat voldaan het gebouw waar het buiten  een hittegolf trotseert!

Ans