In de Houthaven van Amsterdam wordt hard gebouwd aan LIFE: een sociaal gebouw voor mensen van 60+ die geloven dat de wereld net een beetje leuker wordt als je naar elkaar omkijkt. Ouderen willen steeds vaker zelfstandig samenwonen met gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Ieder in een eigen appartement dat meegroeit met een mogelijke zorgvraag, maar toch intensief bij elkaar betrokken. In plaats van op kinderen, steunen mensen liever op elkaar. Zo houden ze elkaar zo lang mogelijk zelfstandig én ontstaat er veel gezelligheid. We sluiten met LIFE aan bij deze wens. Op dit moment zijn de laatste sociale huurwoningen in verhuur. Einde deze maand volgen de vrije sector huurwoningen. LIFE wordt eind 2019 opgeleverd.


Wat is LIFE?

LIFE wordt een prachtig nieuw woongebouw voor betrokken mensen van 60+ met of zonder (lichte) zorgvraag in de Houthaven van Amsterdam. Hier komen moderne op de toekomst gerichte 2- en 3-kamer appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin. In het LIFE gebouw komen naast sociale huurwoningen van Habion en vrije sector huurwoningen van Bouwinvest ook koopwoningen, horeca, een buurtkamer en studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondsheidscentrum. Iedereen woont hier zelfstandig, maar wel binnen een community van gelijkgestemden.

Goede buren
We vinden het belangrijk dat ouderen prettig wonen op een plek waar ze zich thuis voelen, ongeacht hun geaardheid, afkomst, levensstijl of overtuiging. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het in de praktijk niet. Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal ouderen zich eenzaam voelt of zich niet geaccepteerd voelt om hun levensstijl. LIFE wil een plek zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en plezierig en veilig woont, omringd door gelijkgestemden. We zoeken daarom huurders die open minded  zijn en zich graag inzetten voor elkaar en voor hun buurt. Die met plezier middenin het leven staan, maar ook hechten aan vrijheid en privacy.

Toewijzing gebeurt dan ook op basis van onder andere een motivatiebrief, nadat iemand aan de verhuureisen voldoet. Door te selecteren op motivatie zorgen we ervoor dat de mensen die hier komen wonen aansluiten bij ons ideaal voor LIFE. Alle verhuureisen en voorwaarden staan op www.leveninlife.nl.