Weten jullie nog?

Rond half maart viel de wereld stil. De straten bleven leeg, de toeristen bleven weg, het luchtruim bleef stil en schoon, de scholen sloten. Mensen gingen vanuit huis werken. Ze gingen wc-papier hamsteren. En daarna broodmeel, en desinfecterende gel.

Elke week een persconferentie van de minister-president. We klapten vanuit onze tuinen en vanaf onze balkons voor de zorg. Het land sloot zich als een oester. We keken vol ongeloof om ons heen: wat was ons overkomen.

Intussen ontdekten sporters de kades en het park, restaurants schakelden over op afhaalmaaltijden, kinderen kregen onderwijs via de laptop, speelden heel veel buiten en kleurden de stoepen en straten in met dikke stukken krijt.

We zijn nu drie maanden verder en de teugels worden flink gevierd, maar het wordt ook ingewikkelder, gekissebis over anderhalve meter, angst voor een tweede golf naast de roep van viruswaanzin.

Er wordt al weer gesproken over vakanties, jongeren worden ongeduldig. Maar ook zijn de drama’s in de verpleegtehuizen duidelijk geworden. Mensen zijn ook moe, niets kan meer op routine, bij alles moet je bewust nadenken. Moeten we niet terug naar het oude normaal, of is dit juist de tijd voor verandering?

Daarom:

Laten we elkaar vertellen hoe het met ons gaat. En dat even laten bezinken tijdens muziek. Zonder wilde speculaties over complotten, zonder revolutionaire plannen voor een andere wereld.

Gewoon even stil staan bij het hier en nu. Samen kunnen we dit moment even markeren, om daarna weer verder te gaan.

We hebben er de ruimte voor. De kerk is groot genoeg. Met niet al te veel mensen kunnen we ruimschoots aan alle corona-eisen voldoen.

Wil je komen? reserveer dan een plek.

En als je een bijdrage wilt leveren: graag een tekst van maximaal 100 woorden, van jezelf, je buurvrouw of uit een boek uit de kast.

Dan gaat Nico Hovius daar op improviseren. Buurtgenoot en dichter Anke van der Zee selecteert de bijdragen.

En tussen de teksten en muziek door zijn er momenten voor gesprek.

Reserveer voor 7 juli en mail naar info@kerkenbuurtwesterpark.nl

Stuur je eventuele bijdrage, zelfgemaakt, bewust gezocht of bij toeval gevonden voor 4 juli naar info@kerkenbuurtwesterpark.nl

Hoe meer, hoe fijner voor de voorbereiding. Voorbeelden vinden jullie al op de website van Kerk & Buurt onder Een bakkie troost. (http://www.kerkenbuurwesterpark.nl/6069-2/). We maken een selectie die recht doet aan de verschillende fases waar we doorheen zijn gegaan in deze corona-tijd. Alle teksten komen in een boekje en op de website van Kerk & Buurt Westerpark. 

De corona regels geleden, dus als je ziekteverschijnselen hebt (verkouden, koorts) kom dan niet. In de kerk staan de stoelen op 1,5 m afstand van elkaar.

Je bent van harte uitgenodigd.